Home
BEBRAS.ro

BEBRAS.ro

Si in acest an, ECDL ROMANIA organizeaza concursul international de informatica si gandire computationala Bebras. Competitia se desfasoara exclusiv online (www.bebras.ro) in cadrul fiecarei unitati scolare, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil. Competitia dureaza 60 de minute si cuprinde 15 intrebari.


Anul acesta ECDL ROMANIA va organiza Concursul Bebras in perioada 12-17 Noiembrie 2018


Precizari importante:

–       Inscrierea profesorilor si elevilor se va desfasura in perioada 1-19.10.2018. Profesorii care s-au inscris in anii anteriori nu trebuie sa se reinscrie. In cazul in care ati uitat userul/parola dvs. de profesor coordonator, va rog sa imi transmiteti un email pe adresa concurs@bebras.ro .
–       Nu mai este necesara completarea/semnarea consimtamantului scris de catre parinte pentru candidatii minori.
–       Ca si noutate, incepand de anul acesta, candidatii se inscriu pe baza unui formular online. Dupa completarea formularului, se va transmite pe emailul candidatului major/parintelui (in cazul elevilor minori) un email continand un link de validare. Acesta trebuie accesat in maxim 2 zile calendaristice pentru a valida inscrierea elevului in concurs.
–       Profesorii trimit pana pe 19.10.2018 la adresa concurs@bebras.ro doar fisierul Excel cu datele elevilor (noul format de fisier Excel se regaseste in sectiunea Documente a contului dvs. de profesor coordonator).

Detalii complete despre acest concurs regasiti pe pagina

http://concurs.bebras.ro/index.php?action=content&id=2


Înscrierea elevilor la acest concurs se desfasoara exclusiv in perioada

1-19.10.2018


Pregatirea elevilor in vederea Concursului Bebras, se poate realiza puteti utilizand cele 2 fisiere atasate (click AICI pentru descărcare) continand subiectele de anii trecuti din Romania si cele din UK (sunt cateva intrebari in engleza care nu au fost folosite si in Romania). De asemenea, se pot consulta exemple de intrebari (impreuna cu rezolvarea corecta a acestora) pentru toate categoriile de varsta (de la editiile anterioare) pe site-urile:

http://www.bebras.org/sites/default/files/2015%20Bebras%20Solution%20Guide.pdf – subiecte din 2015

http://www.bebras.uk/answer-booklets.html – subiecte din 2014, 2015, 2016


EXEMPLE DE PROBLEME (click pe link)


Link către site-ul concursului: http://bebras.ro/


 REZULTATE runda I_2017 (Click pe link)


REZULTATE runda I_2018 (click pe link)