Lampioane și lumină, în seara Sfântului Martin

Luni,11 noiembrie, sute de copii s-au bucurat și au incântat din nou, cu a lor procesiune, locuitorii din centrul Aradului Nou. Sute de elevi de la Liceul Teoretic ADAM MÜLLER GUTTENBRUNN – ciclul primar, au umplut  curtea renumitei Clădiri 67, apoi Biserica Romano Catolică din cartier şi în cele din urmă, parcul bisericii, cu râsete și lumină. Șirul de felinare colorate, cântecele și buna dispoziție a tuturor au trezit surâsul și încântarea trecătorilor. Procesiunea a culminat in biserică unde lampioanele confecționate chiar de către cei mici, s-au stins dând  cu toții ascultare programului artistic susținut de către elevii claselor P.A, P.B, I A, I B, a II-a B, a III-a B și  a IV-a  B, precum și  legendei Sfântului  Martin de Tours. Răsplata a fost, ca de fiecare dată, covrigul cel mai râvnit spre a fi impărțit cu cei dragi.

 Legendele spun că, pe vremea când era soldat, întâlnind  un om sărman  care îngheța de frig, sfântul a luat sabia, și-a despicat mantia și a împărțit-o cu cel suferind. Domnul l-a pus la încercare, iar Martin a simțit astfel chemarea de a sluji creștinismul, devenind călugăr și mai târziu episcop de Tours.

 Deoarece se zice, că a adus lumina în sufletele oamenilor, de Ziua Sfântului Martin copiii confecționează lampioane cu care merg apoi la biserică și înfăptuiesc fapte bune.

Prof.ciclul primar BEATRICE HEDEȘAN