Festivitatea de absolvire a clasei a XII-a – 2021

Dragii noștri,

Emoţiile puternice de care aţi avut parte la început de drum când, speriaţi, intrati pe porţile liceului – acel necunoscut ce vă strecura în suflet straniul fior pe care abia acum îl înţelegeţi cu adevărat – le simţiţi intens acum, din nou, în inimile voastre pline de vitalitate.

Acum aţi ajuns într-un moment crucial pentru voi, când fiecare îşi va alege drumul pe care va dori să meargă, pentru a-şi făuri un viitor cât mai bun. Plecaţi acum, pe drumuri diferite, purtând în suflet amintiri, bucurii, satisfacţii.
Aţi pornit împreună, formând un val pe marea vieţii. Acum valul se izbeşte de stâncă şi voi vă despărţiţi asemeni picăturilor cristaline aruncate în mare, urmând ca fiecare să-şi croiască propriul destin.

Şcoala nu vă deschide doar porţile către educaţie, ci şi pe cele ale minţii: către colegi, către profesori, către idei. Şcoala vă deschide şi porţile sufletului: pentru admiraţie, regret, iubire, datorie şi răsplată.

Aţi primit ca moştenire poziţia verticală, mândria şi cutezanţa, puterea de a gândi şi de a acţiona în numele vostru. Veţi întâlni oameni pe care-i veţi uita. Veţi uita oamenii cu care v-aţi intâlnit, dar niciodată sa nu va uitaţi prietenii, colegii, profesorii.

Gândurile pentru voi le vom rezuma cu ajutorul sublimelor versuri ale poetului Nichita Stănescu:

„Această mare e acoperită de adolescenţi care învaţă mersul
pe valuri, în picioare, mai rezemându-se cu braţul, de curenţi, mai sprijinindu-se de-o rază ţeapănă, de soare. Eu stau pe plaja-ntinsă tăiată-n unghi perfect şi îi contemplu ca la o debarcare. O flotă infinită de yole. Şi aştept un pas greşit să văd, sau o alunecare măcar pân’ la genunchi în valul diafan sunând sub lenta lor înaintare. Dar ei sunt zvelţi şi calmi, şi simultan au şi deprins să meargă pe valuri, în picioare”

Baftă la bacalaureat, la admitere şi, apoi, la toate examenele vieţii! Nu uitaţi să reveniţi cât mai des în „căminul vostru cultural”, Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn,  Arad.

Mult succes la examenele care vă aşteaptă şi mai ales, un drum lin în viaţă!

Cu drag, profesorii voștri