Acreditări

Liceul nostru este centru de examinare pentru atestatul de limba germană (Deutsches Sprachdiplom). Acest atestat are doua trepte: atestat de limba germană, DSD I, pentru nivelurile A2/B1 și atestat de limba germana pentru nivelurile B2/C1, DSD II (pentru avansati si foarte avansati). Acest atestat poate fi susținut doar de elevii liceului nostru ,este gratuit și recunoscut internațional. Procentul de promovabilitate la acest examen este de peste 85%.

Examenul Österreichisches Sprachdiplom(ÖSD) este deasemenea un atestat cu acelasi grad de recunoastere internatională. La acest atestat poate participa orice persoana cunoscatoare a limbii germane. El nu este gratuit, se plateste o anumita suma, în functie de nivelul la care candidatul doreste sa se inscrie. Acest atestat certifica cunostintele de limba germana pentru urmatoarele niveluri:A2,B1,B2,C1.

Programul bilingv si sectia maternal ofera absolventilor posibilitatea de a obtine la sfarsitul clasei a XII-a un atestat de competente profesionale , atestat recunoscut de Ministerul Educatiei. Aceasta diploma le conferă absolventilor calitatea de interpret cu studii medii.

Venind în întâmpinarea celor care doresc să obțină certificări Cambridge pentru limba engleza liceul nostru a încheiat un parteneriat cu Asociația Eurolingva – centru autorizat Cambridge English Language Assessement, oferind toate tipurile de examene Cambridge – indiferent de școala de proveniență. În funcție de solicitări putem organiza examene :

  • suita de examene YLE (starters, movers, flyers),
  • Cambridge Exam Key – KET ( nivel A2 – B1) – util la echivalarea examenului de admitere pentru clasele de liceu cu predare bilingvă ,
  • Cambridge Exam Preliminary – PET ( nivel B1 – B2) – este util atât la echivalarea examenului de admitere pentru clasele de liceu cu predare bilingvă căt și la echivalarea Competențelor de Limba engleză din cadrul examenului de Bacalaureat
  • Cambridge Exam First – FCE( nivel B2 – C1) –  este util la echivalarea examenului de  Competențe la Limba engleză din cadrul examenului de Bacalaureat precum și la admiterea la unele facultăți din țară și străinătate
  • D. Cambridge Exam Advanced – CAE (nivel C1 – C2)  – este util la echivalarea examenului de  Competențe de Limba engleză din cadrul examenului de Bacalaureat, la admitere atât la facultăți din țară cât și din străinătate.


AMG Preparation Centre Certificate