Festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a

Dragi elevi-absolvenţi,

Cu siguranţă ziua absolvirii gimnaziului este o bornă de unde puteţi privi în urmă la drumul parcurs, mulţumiţi mai mult sau mai puţin, dar pornind plini de speranţe spre viitoarele provocări.

Anii de şcoală au fost asemenea anilor de ucenicie în atelierele unor pictori. Până acum aţi învăţat să mânuiţi penelul, să îmbinaţi culorile, să le folosiţi corect. De acum fiecare dintre voi are în mână un şevalet, o pensulă şi multe culori. Depinde de voi cum vă veţi „colora” viitorul. Vă îndemnam să încercaţi să pictaţi „Paradisul”, iar dacă uneori eşuaţi sau între visurile voastre şi realitate se deschide o prăpastie, nu disperaţi, mergeţi înainte cu mult curaj şi încredere în voi. Cu siguranţă se va ivi şi podul…

Noi, profesorii vostri credem că în aceşti ani de gimnaziu aţi învăţat că trebuie să vă ascultaţi inima, că reprezentaţi ceva numai prin ceea ce dăruiţi, că tot ceea ce realizaţi fără o motivare morală nu poate să dăinuiască. Nu se pierde nimic trăind cu generozitate, cu nobleţe, amabil, hrănind în inimă sinceritatea, dreptatea şi bunăvoinţa.

Să ne revedem cu drag peste ani, tot aici la Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn” şi să ne împărtăşiţi frumoasele voastre poveşti de viaţă!

Vă dorim mult succes la examenele care va așteaptă, mult noroc, multă dragoste, multe împliniri şi multă sănătate!

Cu drag,
Profesorii vostri de la Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn”, Arad