Creativitatea se premiază

  Desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, concursul județean de creație în limba engleză “A Winter's Tale” a dovedit că elevii de la Liceul German au abilitatea de a potrivi cuvintele, pentru a inventa povești pe baza unei imagini date. Competiția on-line s-a adresat elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani și a reunit peste 20 de școli.
  Elevii de la școala noastră coordonați de doamnele profesoare Simona Stoica și Andreia Rus, au obținut rezultate meritorii: Gantner Marc, Pribac Lisa, Belean Ana și Cibean Ioana (Premiul I), Buza Anamaria, Enache Fiona, Crișan Mădălina, Krebs Sophie și Mara Andrei (Premiul al II-lea), Pădurariu Jasmina (Premiul al III-lea), Almaș Andreea, Fereștean Medeea, Tira Ioana, Cotoară Tudor, Brudan Arina și Harja David (Mențiune).
  „Concursurile care vizează scrierea de texte le oferă copiilor libertatea de a se exprima și de a-și asuma o anumită perspectivă asupra lumii. Cred că este important să încurajăm originalitatea, să-i învățăm de mici că a plagia înseamnă a renunța, de bunăvoie, la ceea ce poți scrie prin forțe proprii” – a declarat prof. Simona Stoica.