PERFORMANȚĂ DE EXCEPȚIE A ELEVULUI MARIUS TOLAN DE LA LICEUL GERMAN (mai 2023)

Destinat elevilor in clasa a XI, Concursul Național de educație financiar-bancară „Eugeniu Carada” a fost organizat de Banca Națională a României, în parteneriat cu Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, cu sprijinul Ministerului Educației. Competiția a vizat patru domenii de interes major pentru societatea contemporană: piața monetară, piața valutară, piața mondială și Uniunea Europeană – mecanisme de integrare economică.

            Selecția elevilor s-a realizat în primele două etape prin testări on-line – primul nivel a presupus calificarea a 100 de elevi, cu condiția obținerii a minimum 70 de puncte din cele 100 posibile. Faza a doua a cernut concurenții pentru a selecta 10 elevi care și-au confruntat cunoștințele economice în finala desfășurată la Sinaia (perioada 10-13 mai).

            Elevul Marius Tolan de la Liceul „Adam Müller Guttenbrunn”, coordonat de prof. Diana Tînjală, a beneficiat de activități de mentorat, ghidate de reprezentanți ai BNR, în decursul cărora a avut de pregătit un proiect. Nivelul de documentare, cunoștințele de economie și originalitatea proiectului au convins juriul să îi acorde PREMIUL AL II-LEA.

              „Mă bucură și mă onorează această performanță! Marius este un elev foarte pasionat de acest domeniu: citește mult, este la curent cu noutățile, se problematizează căutând permanent răspunsuri. Premiul obținut nu este decât o recunoaștere a competențelor din domeniu. Drumul parcurs promite cu siguranță o carieră în acest domeniu!” a precizat prof. Diana Tînjală.