Noi performanțe ale elevilor noștri calificați la etapele naționale! (aprilie 2024)

Este momentul să mai adăugăm în palmares câteva premii! Profesorii pasionați de materia pe care o predau au discipoli pe măsură!

​NATANAEL BORCUȚA, ANDREI CADAR ȘI MANUEL POPA (coord. prof. Gabriela Benghia) au obținut locul al II-lea la etapa națională a concursului de lectură „Seintenweise”, care continuă proiectul „Lesenfüchse”! Adresată elevilor din clasele VIII-X, competiția constă în prezentarea creativă a unei cărți citite. Anul acesta, cartea aleasă a fost „WEIL” de Martin Muser – un roman despre prietenie și solidaritate, dar și despre abuz de putere și violență. Scurtmetrajul realizat de reprezentanții liceului nostru s-a remarcat prin atenția pentru detalii, profunzimea viziunii, notele de umor și calitatea scenariului. Bravo, băieți!

​La Concursul Național de Limbi și Culturi Clasice „Ecaterina Andreica”, elevii școlii noastre au obținut un buchet de premii! Pentru traducerea și interpretarea unui text latinesc (secțiunea A), eleva TODERICI CRISTINA DARIA a fost recompensată cu MENȚIUNE! La secțiunea B (transpunere artistică a unor elemente de cultură și civilizație latină), au concurat și au câștigat: PREMIUL I – FULOP ELISABETA, CIBEAN IOANA ȘI BURCĂ ROXANA (clasa a VII-a), PREMIUL AL II-LEA – echipa formată din BARTH BRIANNA, BRUDAN ARINA ȘI BELEAN ANA-MARIA (clasa a VII-a), MAIER IOANA (clasa a X-a A); PREMIUL AL III-LEA – HARJA DAVID, KATONA ROLAND ȘI MARA ANDREI (clasa a VII-a B); PREMIU SPECIAL – LĂPĂDAT-NICOLA ELENA (clasa a VI-a E). Toți elevii au fost coordonați de prof. Dana Lăpădat-Nicola. Felicitări tuturor!

​Cu zâmbetul pe buze! Așa se câștigă! Eleva BELDEAN KYRA-ALEXIA din clasa a X-a A (coord. prof. Gabriela Benghia și prof. Martin Schwägerl) s-a calificat la etapa națională a concursului de dezbateri în limba germană „Jugend debattiert international”! Îi ținem pumnii strânși în perioada 28–30 mai!