Frühlingsfest

AM FrühlinGsfest

Liceul Teoretic – Theoretisches Lyzeum „Adam Müller Guttenbrunn“ Arad desfășoară în fiecare an festivalului școlii, „AM FrühlinGsfest”. Evenimentul este organizat de clasele IX-XI, un festival al elevilor, pentru elevi.

Devenit deja o tradiție în școala noastră, festivalul primăverii a încântat vizitatorii pentru șase ediții consecutive (2013 – 2018) și sperăm că va continua să ne ofere un prilej de distracție și învățare colaborativă şi în viitor. Desfășurat, după cum îi spune și numele, primăvara, acest festival școlar s-a inspirat din modelul festivalelor din Asia, care urmăresc dezvoltarea de către elevi a competențelor antreprenoriale, de planificare și de organizare, ca o completare a mediului formal de educație.

Fiecare clasă dintre cele participante îşi alege o temă şi prezintă vizitatorilor un atelier tematic. Elevii poartă costume, amenajează clasa, prestează servicii sau oferă bunurile produse de ei. Atelierele tematice pregătite pentru vizitatori includ ateliere de decorațiuni, salon de înfrumusețare, escape room, bâlci, game room, cinema, casa groazei ş.a. De asemenea, pe lîngă atelierele tematice, se pregătește și un scurt program artistic oferit de corul și de trupa de teatru a liceului. Vizitatorii pot vota clasa preferată, acestea concurând la două secțiuni: „Cea mai populară clasă” și „Cei mai buni antreprenori”.

Având deja șapte ediții, festivalul își confirmă menirea de a fi un mijloc practic de dobândire a competențelor antreprenoriale, precum și de expresie a talentelor elevilor liceului, un cadru în care atât vizitatorii, cât şi organizatorii se  pot bucura de venirea primăverii.