Elevii si profesorii Liceului Teoretic “Adam Müller Guttenbrunn” din Arad au profitat la maxim de săptămâna verde, făcând totul la superlativ. De la deplasările la Parcul Natural Lunca Mureșului, organizate pentru clasele lor de înv. prof. Lucian Trif și înv. prof. Linda Pribac, la cele în Parcul dendrologic Macea și Zooland-ul de la Sâmbăteni, organizate de profesorii Cristian Chiș, Lavinia Chiș și Dana Lăpădat.
Gunoiul de pe mal
“Elevii liceului au plantat un tei pentru a comemora 100 de ani de la trecerea în neființă a scriitorului Adam Müller Guttenbrunn. Cei din clasele primare au mers alături de colegii mei învățători la Compania de apă și la FCC Environment România SRL, unde au obținut informații despre deșeurile biodegradabile și importanța reciclării selective“, spune prof. Anamaria Todea, coordonatorul săptămânii verzi pe școală.
De fapt peste o mie de elevi și cadre didactice ale liceului au străbătut malul Mureșului în zona Port Artur și a cimitirului catolic, strângând peste 600 de saci de gunoi. Au adunat PET -uri și hârtie de la vecini și cunoștințe, muncind pentru conștientizarea problemei de către societatea arădeană.
“Alături de elevi și colegele Ildiko Bun, Simona Stoica, Monica Ciobanu, Diana Mladin, am plantat azi salcâmi în Pădurea Ceala lângă lacul Măltăreț. Mulțumim partenerului nostru Ocolul Silvic Iuliu Moldovan“, declară prof. Violeta Blidar.
Filmați cu drona
Totul a culminat cu un Trash flashmob rap (numele spune tot) al elevilor din clasa a VII-a, coordonați de profesorii Diana Zene și Gabriela Benghia, și un alt flashmob pe acordurile “Odei Bucuriei”, care a cuprins aproape toată școala și a fost organizat de doamna Anamaria Todea.
Elevii vor avea ca amintire și filmările cu drona. “Săptămâna verde pentru Liceul teoretic Adam Müller Guttenbrunn nu este altceva decât un antrenament obișnuit și o încununare a activităților educaționale nonformale desfășurate de școala noastră pe tot parcursul anului. În această săptămână am vizitam stațiile de sortare pentru a vedea finalitățile proceselor la care noi contribuim prin igienizare și colectare selectivă a deșeurilor. Suntem mândri că putem contribui eficient la un oraș mai curat, mai eficient în colectarea selectivă și implicit la salvarea planetei de la procesul de încălzire globală la care suntem martori cu toții”, precizează prof. Adrian Apătean, directorul liceului.
Material realizat de Margareta Szegő